Route

Uw Hackathon in het MindCenter Utrecht

Een Hackathon in Utrecht

Zoek je een locatie voor een Hackathon in de regio Utrecht? Dan biedt MindCenter diverse mogelijkheden. De afwisseling van enerzijds een plenaire hackathon-zaal en en anderzijds diverse hackathon-subzalen, maken het MindCenter een ideale Hackathon locatie in Utrecht, centraal in Nederland.

 

Wat is een Hackathon?

Een Hackathon is een bijeenkomst van software-en website-ontwikkelaars om aan gezamenlijke projecten te werken in vaak een korte periode. 
Het woord "Hackathon" is afgeleid van de woorden: "Hack" en "Marathon". Met "hack" bedoelen we dan niet illegale handelingen op internet, maar het verkennend programmeren. 

Hackathon Utrecht programma

Een Hackathon begint meestal met een of meerdere presentaties die betrekking hebben tot de specifieke onderwerpen gedurende het hackathon evenement. De deelnemers vormen teams die gemaakt zijn op basis van overeenkomende interesses en kwaliteiten. Als een Hackathon langer dan 24 uur duurt, word er vaak ook tussendoor geslapen en worden er energiedrankjes genuttigd. 

Twee soorten Hackatons

Er zijn twee manieren om een Hackathon te houden.

Productie marathon

Allereerst kan een effectieve methode zijn door gebruik van bierbanken, cola, red bull en hamburgers. Deze variant is effectief wanneer de kaders eigenlijk al geschept zijn en de verwachting meer een productie marathon is.

Out-of-the-box & creatieve, onverwachte oplossingen

Dit is de variant zoals oorspronkelijk een Hackathon is bedoeld (zie ook wikipedia). Namelijk om out-of-the-box te denken en tijdens het event met creatieve inslag op niet verwachte oplossingen komt. Op een locatie waar de ruimte en het soort eten en drinken bewust gekozen wordt een een rol speelt bij het resultaat. Zoals Covey zegt, overweeg de ladder eens tegen een andere boom te zetten. Dat kan goed tijdens een Hackathon. Wanneer je het creatieve brein wilt aanspreken is een zekere mate van ontspanning nodig en een omgeving die inspireert. De beste ideeën worden vanuit ontspanning geboren. Dan is een overmaat aan cafeïne niet gewenst. Daarom adviseren wij juist, zeker bij een 24 uurs Hackaton om met mind energizers te werken. Energizers bestaan niet alleen uit bewust gekozen voeding. Ook afwisselende activiteiten of juist powernaps (sleutelbos slaapjes) dragen bij aan een effectieve sessie.

MindCenter aanpak

Het MindCenter is allereerst geschikt als hackathon locatie in Utrecht. Echter denken wij ook graag mee met de invulling van het hackathon programma. Het succes van een hackathon bijeenkomst hangt onder meer af van de omstandigheden. Denk aan afwisseling van ruimten en de juiste voeding. Zo geven energy drank zoals Red Bull en suiker gebaseerde snacks slechts tijdelijk een piek aan energie. Terwijl je juist langzame afgifte nodig hebt om creatief te zijn en fris te blijven. En zeker geen suikers als basis. MindCenter biedt gezonde energizers en afgestemde catering. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

 

Hackathon Utrecht locatie

Het MindCenter als hackathon locatie?

Waneer je het MindCenter binnen loopt, bijvoorbeeld via onze 360 graden tour, zul je zien dat je een bijzondere hackathon locatie te maken hebt waar je nog niet eerder bent geweest. Laat je door ons bijzonder verrassen, Open your mind! 

Populaire hackathon zalen

    Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.