Route

Mindstudio Picture This

Standaard ingericht als foto studio met “greenscreen”.

Over Picture This

Deze kleine fotostudio biedt als workshop ruimte plaatst aan ongeveer 12 personen in een kring. Hij bevindt zich bij de ingang van het MindPlaza direct aan de linkerzijde na de garderobe.

Picture This heeft een ideale ligging en setting om direct iets met de gasten te doen, zoals op de foto. Deze studio wordt ook wel eens ingezet als extra ruimte voor een tekenaar, crew, het vullen van goodie bags, etc.

De standaard opstelling heeft een statief en zogenaamd “greenscreen” waarmee achtergronden van foto en video eenvoudig te vervangen zijn. Ook hebben wij op aanvraag een witte achtergrond beschikbaar. U bent vrij in het gebruik van deze ruimte. Ook MindCenter kan desgewenst bepaalde zaken verzorgen.

Onderdeel van

Workshop ruimtes

Quickfacts

  • Multi inzetbaar
  • Fotostudio ter inspiratie
  • 12 houten krukjes

Perfect voor bijvoorbeeld

SeminarTrainingWorkshop

Kom eens binnenkijken

Je kunt door het gehele MindCenter in 3D rond wandelen. Klik op de pijlen in de bijgaande 360 graden tool. Voor een grote weergave klik je hieronder op de knop.

Grote weergave

Wat is een Greenscreen?

Uitleg Green screen

Onze workshop ruimte Picture This is standaard ingericht met een "Green screen". Hiervan kan gratis gebruik gemaakt worden tijdens bijeenkomsten in het MindCenter. Wij geven graag wat meer informatie en uitleg over de mogelijkheden en het gebruik van dit groene foto scherm.

Het idee van een green screen is dat bepaalde kleuren groen (soms ook blauw, blue screen), eenvoudig door computerprogramma’s zijn “weg” te filteren. Als je zoekt via Google op “Gebruik Greenscreen” of “Gebruik Bluescreen” dat vind je tal van toepassingen en oplossingen. Een greenscreen wordt het meest gebruikt om foto's of video's vrij te maken van de achtergrond. 

Gratis green screen foto software

Er zijn diverse greenscreen software programma’s te koop en ook is er gratis software waarmee je de achtergrond van je green screen foto’s kunt vervangen door een andere foto. Zelf vinden wij het erg prettig werken met een oplossing van Apple, namelijk het gratis video edit programma iMovie. Ook is het eenvoudig met de professionele video edit software van Apple "Final Cut Pro".

Video instructie Green screen foto's iMovie

Het is in iMovie heel eenvoudig om green screen foto’s "vrij" te maken en de achtergrond te vervangen. Zie hiervoor de uitleg van iemand op: 

Greenscreen_foto_video_uitleg

Toelichting green screen video uitleg

Volgens bovenstaande uitleg gebruiken wij voor green screen foto's in dat geval dus geen echte video, maar slepen er green screen foto’s in. Je sleept eerst een afbeelding naar de tijdlijn die je als achtergrond wilt. Vervolgens sleep je de gemaakte green screen foto erboven. Dan kies je de optie binnen iMovie (zie bovenstaande instructie video) met de naam “Green/Blue screen”. En klaar. Dan alleen nog je shot exporteren als afbeelding en je hebt je foto. Erg eenvoudig dus.

TIP: Op deze manier kun je dus ook eenvoudig een video interview afnemen voor het green screen waarbij je later de achtergrond vervangt door opnamen van je event. Erg leuk en professioneel.

Andere Mindstudio's

MindPlaza is standaard voorzien van een garderobe direct bij binnenkomst, ruime dubbele toiletten en extra toiletten aan de voorzijde via de loopgang. Klimaatbeheersing vindt plaats door middel van luchtverwarming en airconditioning.MindPlaza is standaard voorzien van een garderobe direct bij binnenkomst, ruime dubbele toiletten en extra toiletten aan de voorzijde via de loopgang. Klimaatbeheersing vindt plaats door middel van luchtverwarming en airconditioning.

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.