Route

De NLP 20 minuten van aandacht

De flow waarin een groep verkeert tijdens een brainstormsessie is erg belangrijk. Het is van belang dat deze flow intact wordt gehouden en dus niet wordt verstoord door externe factoren. De tijd is één van de belangrijkste externe factoren.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Vanuit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) wordt gesproken over de magische 20 minuten van heldere aandacht. Daarna wordt het lastiger om de aandacht en vooral de creativiteit te behouden en dien je stimulatoren in te bouwen, zoals het wisselen van ruimte, en op tijd korte pauzes in te lassen.

Je ziet bijvoorbeeld dat een topspreker als Tony Robbins (USA) zijn publiek 12 uur non-stop kan boeien. Zelfs 5 dagen achtereen, waarbij je rennend naar het toilet gaat om maar niets te willen missen. Een belangrijk geheim hiervan is dat elke 20 minuten een verandering optreedt. Hij laat zijn publiek dansen, springen, elkaar masseren, dingen opschrijven, intervisies doen met elkaar etc. Ook laat hij gasten op het podium of juist deelnemers. Elke 20 minuten verandert de setting.

Categorieën

Succesvol Brainstormen

Over MindCenter

MindCenter is een evenementenlocatie in Utrecht voor bijeenkomsten tot circa 150 personen. In het MindCenter is alles net even anders dan je gewend bent. Niet om het anders zijn, maar omdat wij vinden dat een andere aanpak vaak leidt tot betere resultaten.

Bekijk onze ruimtes

Onze 4 gebieden

Meer Nieuws & Inspiratie

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.