Route

Paul de Blot inspiratie avonden

Elke maand is er op Nyenrode een bijeenkomst in het teken van reflectie op de waardevolle lessen van Dr. Paul de Blot SJ. Op het gebied van leiderschap, spiritualiteit en organisatieverandering. Een samenkomst voor verdiepende gesprekken, het delen van ervaringen en het verbinden met anderen die door zijn werk geïnspireerd zijn. Wil je er een keer bij zijn? Lees dan verder.

Over de inspiratie avonden

De inspirerende colleges van Professor Dr. Paul de Blot SJ worden nog steeds gemist. Bijna 5 jaar na het overlijden van Paul willen wij, 'Vrienden van Paul de Blot' met zijn gedachtegoed een vervolg maken op zijn geliefde Nyenrode. 

Het team 'Vrienden van Paul de Blot' bestaat uit Karin Sorbi, Jeroen van der Sluis, Kees van Zijtveld, Joyce Fuld, Rob van Schaik, Henco Pezy en Jacqueline Kraft van Ermel. Wij waren destijds nauw betrokken als organisatoren en assistenten van de werkcolleges en retraites en vormen nu de basis rond deze samenkomsten.

Inspiratieavond Paul de Blot

Inhoud van de avonden

Elke inspiratieavond staat in het teken van reflectie op de waardevolle lessen van Paul op het gebied van leiderschap, spiritualiteit en organisatieverandering. Ook delen bijzondere gastsprekers hun verhaal, gerelateerd met Pauls' gedachtegoed. Maandelijkse samenkomsten met verdiepende gesprekken, het delen van ervaringen en het verbinden met anderen die door zijn werk geïnspireerd zijn.

Vanaf 2014 zijn de werkcolleges van Paul op video opgenomen. Selecties worden getoond als inspiratie tijdens deze avonden. We gaan hierover met elkaar in gesprek, delen onze ervaringen en maken er een inspirerende avond van met elkaar. De samenkomsten vinden elke eerste maandagavond van de maand plaats op Universiteit Nyenrode te Breukelen, gebouw De Rooij. Zie ook onderstaand de agenda.

Bijdrage € 20,00

Uiteraard vraagt de universiteit ons zaalhuur te betalen. Daarom vragen wij een bijdrage in de kosten door vooraf een ticket te kopen van € 20,00 (+ €1,00 boekingskosten) voor de zaalhuur. Koffie en/of thee is gratis. Wel dien je tegenwoordig je eigen kopje mee te nemen. Mocht je niet beschikken over de financiële middelen, dan graag even contact via . Je bent hoe dan ook welkom.

Extra donatie ticket

Na de eerste bijeenkomst zijn er wat reacties geweest of het bedrag van € 20 niet te laag was voor de waarde van deze avond. Met de huidige opkomst komen wij uit de kosten. Een donatie is uiteraard welkom en geeft de mogelijkheid om reiskosten van toekomstige sprekers te betalen, tickets te geven aan mensen die geen geld hebben en andere kleine investeringen te doen. Je kunt hiervoor bij je aankoop een "Extra donatie ticket" kopen van €10 of €20. Zoals eerder genoemd mag geld geen reden zijn om niet naar onze avonden te komen.

Paul de Blot: Geld is een middel, geen doel!

Mocht je denken dat deze samenkomsten interessant zijn voor iemand die je kent, stuur de link van deze pagina dan gerust door. Wil je op de e-mail lijst komen om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe aankondigingen, dan graag even een verzoekje naar .

Agenda & aanmelden

Op tijd aanmelden is verplicht om op de gastenlijst te komen. Direct na aanmelding ontvangt u een PDF ticket per e-mail. Deze hoeft u niet te printen. Wij werken met een gastenlijst op naam.

Ook onze uitnodigingen ontvangen?

Wil je graag persoonlijke uitnodigingen ontvangen van onze bijeenkomsten? Vul dan hier je gegevens in.
Voeg mij toe aan de Paul de Blot e-mail lijst

Eerder verzonden uitnodigingen

 

Paul de Blot op Video Nyenrode

Open space suggesties

Heb je ideeën ten aanzien van vernieuwende en inspirerende bijdragen voor eerstvolgende bijeenkomsten? Laat het ons graag weten via en we nemen het mee in ons kernteam.

Quickfacts

 • Elke 1e maandag vd maand
 • Nyenrode Business Universiteit
 • Vooraf en op tijd aanmelden noodzakelijk

De rol van MindCenter

Vanuit MindCenter verzorg ik namens het kernteam de techniek rond de opgenomen werkcolleges, de digitale communicatie en de financiën rond de samenkomsten op Nyenrode. Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden, laat het mij graag even weten.

Jeroen van der Sluis | 

Paul de Blot - Dood gaan is een vorm van leven

Naar aanleiding van het overlijden van Paul de Blot is er een aantal fragmenten over de dood verzameld uit zijn werkcolleges op Nijenrode waarin hij sprak over de dood als een vorm van leven. De muziek aan het einde van de video blijkt uit het nummer: "Together We Will Live Forever". 'Het valt ons toe', zou Paul zeggen.

Ons aanbod

Forest Quest Logo

Zakelijk bosbaden

Een dag of dagdeel met collega's het bos in. Als vanzelf lossen lastige vraagstukken op. Stoppen met iedere vorm van aangeleerd gedrag, zodat je weer contact kunt maken met je ware zelf. Laat ongebaande paden toegankelijk worden.

Over Forest Quest

Bij een Forest Quest wordt je als groep uitgedaagd om met een vraag of intentie het bos in te gaan. Wanneer je als groep bij elkaar komt in de natuur, ontstaat er verbinding op een andere laag dan op kantoor of vergaderlocatie.

Bij een normale meeting zijn lezen en schrijven vooral mentale activiteiten. Het bos haalt je uit het hoofd. Vraagstukken zie je vanaf een andere kant. Gesprekken met collega's worden zachter, creatiever en inhoudelijker. In het programma van de Quest worden schrijfmomenten gestuurd. Hierdoor is het brein in staat verder te denken en niet zomaar genoegen te nemen met het eerste idee of oplossing. Doordat de geest ontspant komen als vanzelf antwoorden op vraagstukken. De meest unieke creaties ontstaan in de natuur (of onder de douche).

Vergaderen in het bos

Kort samengevat is een Forest Quest het toepassen van de eigenschappen van de natuur op zakelijke besprekingen en creatieve brainstorm sessies. Je kunt verstandelijk begrijpen hoe het proces van een dag(deel) in het bos werkt, maar alleen de fysieke ervaring ervan zal je bij blijven.

“Ga naar buiten het bos in. Ga naar buiten. Als je het bos niet ingaat, zal er nooit iets gebeuren en zal je leven ook nooit echt beginnen.”
Natuurbeschermer John Muir

De Forest Quests worden georganiseerd door Jeroen van der Sluis en zijn partner Agnes Geense. Zij hebben de beschikking over een prachtig stuk oer bos binnen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een onvergetelijke ervaring.

Quickfacts

 • Uniek voor kleine groepen
 • Elke maand is anders
 • Verandert kijk op zaken

Perfect voor bijvoorbeeld

CursusKleine vergaderingPersoneelsbijeenkomstStaand vergaderenTrainingWorkshop

Ons aanbod

Didgeridoo workshops

Wie ben je en wat weet je van jezelf? Leiderschap over jezelf. Durf los te laten. Vernieuwend, losmakend en verbindend. Voor de meeste onbekend terrein. Iedereen gaat “aan” op het geluid, de trillingen en de eigen succes ervaring.

Over de workshop

Een interactieve workshop waarin je wordt uitgedaagd je eigen geluid te laten horen. Durf je deze in te brengen in de groep? Leer oude patronen loslaten. Sta open voor een nieuwe kijk op zaken. Heb jij leiderschap over jezelf? Ervaar succes door vooral niet te veel je best te doen. Other focus, better results!

Leer waartoe je in staat bent, door vooral wat minder je best te doen. Didgeridoo leren spelen kan namelijk alleen met een juiste lage ademhaling, ontspannen houding en door niet te veel in je hoofd te zitten. Leer omgaan met spanning en ervaar hoe je verder komt met een ontspannen houding.

Deze workshop wordt verzorgd door DidgeJerome.com. Zie voor meer informatie de brochure aan de rechterzijde van deze pagina en de voorbeeld video aan de onderzijde.

Workshop team

Quickfacts

 • Geschikt tot 30 personen
 • Op locatie naar keuze
 • 3 schone didgeridoo's per persoon

Perfect voor bijvoorbeeld

CursusGrote vergaderingKleine vergaderingPersoneelsbijeenkomstStaand vergaderenTrainingWorkshop

Voorbeeld Trailer Workshop Didgeridoo

Ons aanbod

Onze Borrel mogelijkheden

Na elke bijeenkomst past een afsluitende informele borrel. Wij bieden een compleet drankarrangement aangevuld met diverse luxe mini kroketjes tot verrassende amuses op onze etagères.

 

High Tea

Een zakelijke High Tea is ideaal om informeel de middag te beleven. Als onderbreking van het programma of als start van meer.

MindCenter High Tea

Speciaal voor de High Tea werken wij samen met een locale brasserie waar High Tea dagelijks op het programma staat. Alleen verse ingrediënten én alles huisgemaakt. Denk aan mini sandwiches, dagverse cakes, hartige quiches en heerlijke bonbons.

Een MindCenter High Tea kan er als volgt uit zien.

 • Sandwiches roomkaas/komkommer & roomkaas/ham/rucola
 • Bitesize wraps zalm/rucola/kruidenroomkaas
 • Bonbons melk/puur & wit met verschillende smaken vullingen
 • Mini aardbeiencheese cake
 • Mini worteltaart
 • Brownie
 • Kokosmakroontjes
 • Hartige quiches
 • Verschillende soorten oud Hollands snoep

Quickfacts

 • Leuke onderbreking van de dag
 • Zoet & Hartig
 • € 15,50 per persoon

Onderdeel van

Lunch

Andere Mogelijkheden

Brunch

Een laat ontbijt of vroege middagmaaltijd? Maak er een (inloop)brunch van. Zeer gevarieerde samenstelling.

Opgesplitste Brunch

Een warm welkom, net even anders dan een ontbijt of lunch. In overleg bepalen wij wat er tijdens de inloop al wordt geserveerd en wat later. Op de volgende pagina leest u meer over een voorbeeld samenstelling.

De MindCenter Bruch kan ook goed gecombineerd worden met een high tea smiddags. Jawel, ook voor grote zakelijke groepen maken wij hier een unieke beleving van.

Een voorbeeld van een opgesplitste Brunch in het MindCenter.
Tijdens inloop:

 • Chocoladebroodjes
 • Kaneelbroodjes
 • Muffins
 • Brownies
 • Kokosmakroontjes

Later in de morgen (afhankelijk van programma):

 • Quiche met ei, kaas & spek
 • ClubSanwiches van diverse broden en verschillend beleg
 • Scones met clotted cream & jam
 • Hemelse hangop, hangop met topping in een mini weckpotje
 • Quickfacts

  • Leuke binnenkomer
  • Anders dan normaal
  • € 18,50 per persoon

  Onderdeel van

  Lunch

  Andere Mogelijkheden

  Onze Lunch Mogelijkheden

  Staat u wel eens stil bij het belang van een goede lunch tijdens een zakelijke bijeenkomst? MindCenter biedt uitgekiende lunches waarmee de “after-lunch-dip” wordt voorkomen.

  Vergaderruimte Only You

  Kleine lichte huiskamer voor gesprekken, overleg, sprekers of crew.

  Over vergaderruimte Only You

  Geheel aan de voorkant van het pand ligt onze kleinste vergaderruimte. De Only You Room is een lichte vergaderruimte met ruime tafel en 4 stoelen en ‘een zitje’ met fauteuils en salontafel.

  Deze ruimte heeft bewust een “huiskamer” sfeer. Wordt enerzijds veel gebruikt als kleine vergaderruimte, voorbereidingsruimte voor sprekers, workshopleiders of crew. Anderzijds ook als extra workshop ruimte tot ongeveer 10 personen. De ligging is direct onder de Meeting Minds vergaderzalen op de begane grond.

  Onderdeel van

  Vergaderruimtes

  Quickfacts

  • Gezellige huiskamer
  • Ideaal voor sprekers of crew
  • Afsluitbaar tijdens event

  Perfect voor bijvoorbeeld

  CursusKleine vergaderingTrainingWorkshop

  Kom eens binnenkijken

  Je kunt door het gehele MindCenter in 3D rond wandelen. Klik op de pijlen in de bijgaande 360 graden tool. Voor een grote weergave klik je hieronder op de knop.

  Grote weergave

  Onze vier gebieden...

  Het Mindcenter bestaat uit vier verschillende gebieden. Het hart wordt gevormd door het centrale ontmoetingsplein MindPlaza en erom heen de zeven workshop ruimtes. Daarnaast een grote plenaire zaal en tot slot de vergaderruimtes.

  Vergaderruimte Klein

  Met inspirerende boomtafels, design verlichting en muren van leem is dit een ideale vergaderruimte tot 12 personen.

  Over Vergaderzaal Meeting Minds 2

  Deze vergaderzaal is de kleinere versie van de naastgelegen Meeting Minds 1. Deze warme zaal is uitstekend voor rustiek vergaderen en het geven van trainingen. Met twee royale tafels is deze ruimte geschikt tot ongeveer 12 gasten. Er is voldoende ruimte voor lesmateriaal en eventueel het werken met laptops. In deze zaal is een 60'' LCD-LED scherm en een flip-over aanwezig. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van de glazen brainstormwand.

  Tijdens de bijeenkomst kunnen uw gasten onbeperkt gebruik maken van Nespresso koffie en verse thee. Op de vergadertafel zullen wij diverse smaken water plaatsen. Wij serveren graag diverse lekkernijen, een gevarieerde lunch en indien gewenst een afsluitende borrel.

  Onderdeel van

  Vergaderruimtes

  Quickfacts

  • Prettige vergaderruimte
  • Muren van leem
  • Inspirerende boomtafel
  • 55 m2

  Perfect voor bijvoorbeeld

  CursusKleine vergaderingPresentatieTrainingWorkshop

  Kom eens binnenkijken

  Je kunt door het gehele MindCenter in 3D rond wandelen. Klik op de pijlen in de bijgaande 360 graden tool. Voor een grote weergave klik je hieronder op de knop.

  Grote weergave

  Andere Vergaderzalen

  Vergaderruimte Groot

  Met muren van leem, een vloer van wol en veel natuurlijk licht is deze ruimte ideaal voor een inspirerende brainstorm of training.

  Over Vergaderzaal Meeting Minds 1

  Vergaderzaal "Meeting Minds 1" is de grotere van de twee vergaderzalen / trainingszaal op de eerste verdieping. De vergaderzaal is 78 m2 groot. Voldoende voor bijvoorbeeld 10 tot 25 personen in een kring opstelling of tot ongeveer 50 personen plenair. De zaal is voorzien van verse lucht ventilatie, airconditioning en vochtregulatie.

  De vergaderzaal is erg goed te combineren met de kleinere naastgelegen zaal “Meeting Minds 2“. Bijvoorbeeld als break-out room, maar ook praktisch voor de ontvangst, pauzes, lunch en borrel.

  Onderdeel van

  Vergaderruimtes

  Quickfacts

  • Natuurlijke zaal met veel licht
  • Diverse opstellingen
  • Prettig voor langdurig gebruik
  • 78 m2

  Perfect voor bijvoorbeeld

  CursusExamenGrote vergaderingPresentatieStaand vergaderenTrainingWorkshop

  Kom eens binnenkijken

  Je kunt door het gehele MindCenter in 3D rond wandelen. Klik op de pijlen in de bijgaande 360 graden tool. Voor een grote weergave klik je hieronder op de knop.

  Grote weergave

  Andere Vergaderzalen

   Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.