Route

Paul de Blot inspiratie avonden

Elke maand is er op Nyenrode een bijeenkomst in het teken van reflectie op de waardevolle lessen van Dr. Paul de Blot SJ. Op het gebied van leiderschap, spiritualiteit en organisatieverandering. Een samenkomst voor verdiepende gesprekken, het delen van ervaringen en het verbinden met anderen die door zijn werk geïnspireerd zijn. Wil je er een keer bij zijn? Lees dan verder.

Over de inspiratie avonden

De inspirerende colleges van Professor Dr. Paul de Blot SJ worden nog steeds gemist. Bijna 5 jaar na het overlijden van Paul willen wij, 'Vrienden van Paul de Blot' met zijn gedachtegoed een vervolg maken op zijn geliefde Nyenrode. 

Het team 'Vrienden van Paul de Blot' bestaat uit Karin Sorbi, Jeroen van der Sluis, Kees van Zijtveld, Joyce Fuld, Rob van Schaik, Henco Pezy en Jacqueline Kraft van Ermel. Wij waren destijds nauw betrokken als organisatoren en assistenten van de werkcolleges en retraites en vormen nu de basis rond deze samenkomsten.

Inspiratieavond Paul de Blot

Inhoud van de avonden

Elke inspiratieavond staat in het teken van reflectie op de waardevolle lessen van Paul op het gebied van leiderschap, spiritualiteit en organisatieverandering. Ook delen bijzondere gastsprekers hun verhaal, gerelateerd met Pauls' gedachtegoed. Maandelijkse samenkomsten met verdiepende gesprekken, het delen van ervaringen en het verbinden met anderen die door zijn werk geïnspireerd zijn.

Vanaf 2014 zijn de werkcolleges van Paul op video opgenomen. Selecties worden getoond als inspiratie tijdens deze avonden. We gaan hierover met elkaar in gesprek, delen onze ervaringen en maken er een inspirerende avond van met elkaar. De samenkomsten vinden elke eerste maandagavond van de maand plaats op Universiteit Nyenrode te Breukelen, gebouw De Rooij. Zie ook onderstaand de agenda.

Bijdrage € 20,00

Uiteraard vraagt de universiteit ons zaalhuur te betalen. Daarom vragen wij een bijdrage in de kosten door vooraf een ticket te kopen van € 20,00 (+ €1,00 boekingskosten) voor de zaalhuur. Koffie en/of thee is gratis. Wel dien je tegenwoordig je eigen kopje mee te nemen. Mocht je niet beschikken over de financiële middelen, dan graag even contact via . Je bent hoe dan ook welkom.

Extra donatie ticket

Na de eerste bijeenkomst zijn er wat reacties geweest of het bedrag van € 20 niet te laag was voor de waarde van deze avond. Met de huidige opkomst komen wij uit de kosten. Een donatie is uiteraard welkom en geeft de mogelijkheid om reiskosten van toekomstige sprekers te betalen, tickets te geven aan mensen die geen geld hebben en andere kleine investeringen te doen. Je kunt hiervoor bij je aankoop een "Extra donatie ticket" kopen van €10 of €20. Zoals eerder genoemd mag geld geen reden zijn om niet naar onze avonden te komen.

Paul de Blot: Geld is een middel, geen doel!

Mocht je denken dat deze samenkomsten interessant zijn voor iemand die je kent, stuur de link van deze pagina dan gerust door. Wil je op de e-mail lijst komen om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe aankondigingen, dan graag even een verzoekje naar .

Agenda & aanmelden

Op tijd aanmelden is verplicht om op de gastenlijst te komen. Direct na aanmelding ontvangt u een PDF ticket per e-mail. Deze hoeft u niet te printen. Wij werken met een gastenlijst op naam.

Ook onze uitnodigingen ontvangen?

Wil je graag persoonlijke uitnodigingen ontvangen van onze bijeenkomsten? Vul dan hier je gegevens in.
Voeg mij toe aan de Paul de Blot e-mail lijst

Eerder verzonden uitnodigingen

 

Paul de Blot op Video Nyenrode

Open space suggesties

Heb je ideeën ten aanzien van vernieuwende en inspirerende bijdragen voor eerstvolgende bijeenkomsten? Laat het ons graag weten via en we nemen het mee in ons kernteam.

Quickfacts

 • Elke 1e maandag vd maand
 • Nyenrode Business Universiteit
 • Vooraf en op tijd aanmelden noodzakelijk

De rol van MindCenter

Vanuit MindCenter verzorg ik namens het kernteam de techniek rond de opgenomen werkcolleges, de digitale communicatie en de financiën rond de samenkomsten op Nyenrode. Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden, laat het mij graag even weten.

Jeroen van der Sluis | 

Paul de Blot - Dood gaan is een vorm van leven

Naar aanleiding van het overlijden van Paul de Blot is er een aantal fragmenten over de dood verzameld uit zijn werkcolleges op Nijenrode waarin hij sprak over de dood als een vorm van leven. De muziek aan het einde van de video blijkt uit het nummer: "Together We Will Live Forever". 'Het valt ons toe', zou Paul zeggen.

Ons aanbod

Onze Diner Mogelijkheden

Een gezellig Walking Dinner voor 150 personen of liever een live kok in ons MindPlaza? Voor elke soort bijeenkomst inspirerend MindFood. Van uitgebreide bistro buffetten tot kook workshops. Wij gaan mee!

Vergaderruimte Klein

Met inspirerende boomtafels, design verlichting en muren van leem is dit een ideale vergaderruimte tot 12 personen.

Over Vergaderzaal Meeting Minds 2

Deze vergaderzaal is de kleinere versie van de naastgelegen Meeting Minds 1. Deze warme zaal is uitstekend voor rustiek vergaderen en het geven van trainingen. Met twee royale tafels is deze ruimte geschikt tot ongeveer 12 gasten. Er is voldoende ruimte voor lesmateriaal en eventueel het werken met laptops. In deze zaal is een 60'' LCD-LED scherm en een flip-over aanwezig. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van de glazen brainstormwand.

Tijdens de bijeenkomst kunnen uw gasten onbeperkt gebruik maken van Nespresso koffie en verse thee. Op de vergadertafel zullen wij diverse smaken water plaatsen. Wij serveren graag diverse lekkernijen, een gevarieerde lunch en indien gewenst een afsluitende borrel.

Onderdeel van

Vergaderruimtes

Quickfacts

 • Prettige vergaderruimte
 • Muren van leem
 • Inspirerende boomtafel
 • 55 m2

Perfect voor bijvoorbeeld

CursusKleine vergaderingPresentatieTrainingWorkshop

Kom eens binnenkijken

Je kunt door het gehele MindCenter in 3D rond wandelen. Klik op de pijlen in de bijgaande 360 graden tool. Voor een grote weergave klik je hieronder op de knop.

Grote weergave

Andere Vergaderzalen

Vergaderruimte Groot

Met muren van leem, een vloer van wol en veel natuurlijk licht is deze ruimte ideaal voor een inspirerende brainstorm of training.

Over Vergaderzaal Meeting Minds 1

Vergaderzaal "Meeting Minds 1" is de grotere van de twee vergaderzalen / trainingszaal op de eerste verdieping. De vergaderzaal is 78 m2 groot. Voldoende voor bijvoorbeeld 10 tot 25 personen in een kring opstelling of tot ongeveer 50 personen plenair. De zaal is voorzien van verse lucht ventilatie, airconditioning en vochtregulatie.

De vergaderzaal is erg goed te combineren met de kleinere naastgelegen zaal “Meeting Minds 2“. Bijvoorbeeld als break-out room, maar ook praktisch voor de ontvangst, pauzes, lunch en borrel.

Onderdeel van

Vergaderruimtes

Quickfacts

 • Natuurlijke zaal met veel licht
 • Diverse opstellingen
 • Prettig voor langdurig gebruik
 • 78 m2

Perfect voor bijvoorbeeld

CursusExamenGrote vergaderingPresentatieStaand vergaderenTrainingWorkshop

Kom eens binnenkijken

Je kunt door het gehele MindCenter in 3D rond wandelen. Klik op de pijlen in de bijgaande 360 graden tool. Voor een grote weergave klik je hieronder op de knop.

Grote weergave

Andere Vergaderzalen

  Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.