Route

Paul de Blot inspiratie avonden

Elke maand is er op Nyenrode een bijeenkomst in het teken van reflectie op de waardevolle lessen van Dr. Paul de Blot SJ. Op het gebied van leiderschap, spiritualiteit en organisatieverandering. Een samenkomst voor verdiepende gesprekken, het delen van ervaringen en het verbinden met anderen die door zijn werk geïnspireerd zijn. Wil je er een keer bij zijn? Lees dan verder.

Over de inspiratie avonden

De inspirerende colleges van Professor Dr. Paul de Blot SJ worden nog steeds gemist. Bijna 5 jaar na het overlijden van Paul willen wij met zijn gedachtegoed een vervolg maken op zijn geliefde Nyenrode. 

'Wij' zijn Henco Pezy, Jacqueline Kraft van Ermel, Jeroen van der Sluis, Joyce Fuld, Karin Sorbi, Kees van Zijtveld en Rob van Schaik. Wij waren destijds nauw betrokken als organisatoren en assistenten van de werkcolleges en retraites en vormen nu de basis rond deze samenkomsten.

Eerste ervaringen

De eerste avonden zijn gehouden in 2023. Het waren fantastische avonden. Unaniem waren mensen verwonderd hoe aanwezig Paul was. Alsof hij er levensecht stond. In een vertrouwde goed gevulde collegezaal met elkaar in gesprek aan de hand van enkele mooie video’s, meditaties en een inspirerende oefening.

Woorden die genoemd werden bij het samenvatten van de avond: Verwondering, Verbondenheid, Vriendschap, Opladen, Licht, Memory Lane, Mooi, Liefde, Magisch, Fijn, Paul, Her-innering, Mildheid, Samen, Warmte, Eenheid en Stilte.

Inspiratieavond Paul de Blot

Inhoud van de avonden

Elke avond zal in het teken staan van reflectie op de waardevolle lessen van Paul op het gebied van leiderschap, spiritualiteit en organisatieverandering. Een samenkomst voor verdiepende gesprekken, het delen van ervaringen en het verbinden met anderen die door zijn werk geïnspireerd zijn.

Vanaf 2014 zijn de werkcolleges van Paul op video opgenomen. Selecties van inspirerende stukken zullen worden getoond en als inspiratie dienen tijdens deze avonden. We gaan hierover met elkaar in gesprek, delen onze ervaringen en maken er een inspirerende avond van met elkaar. Ook willen we met elkaar ideeën blijven uitwisselen hoe we samen invulling kunnen blijven geven aan deze bijzondere maandelijkse bijeenkomsten.

De samenkomsten vinden elke eerste maandagavond van de maand plaats op Universiteit Nyenrode te Breukelen, gebouw De Rooij. Zie ook onderstaand de agenda.

Bijdrage € 20,00

Uiteraard vraagt de universiteit ons zaalhuur te betalen. Daarom vragen wij een bijdrage in de kosten door vooraf een ticket te kopen van € 20,00 (+ €1,00 boekingskosten) voor de zaalhuur. Koffie en/of thee is gratis. Mocht je niet beschikken over de financiële middelen, dan graag even contact via . Je bent hoe dan ook welkom.

Extra donatie ticket

Na de eerste bijeenkomst zijn er wat reacties geweest of het bedrag van € 20 niet te laag was voor de waarde van deze avond. Met de huidige opkomst komen wij uit de kosten. Een donatie is uiteraard welkom en geeft de mogelijkheid om reiskosten van toekomstige sprekers te betalen, tickets te geven aan mensen die geen geld hebben en andere kleine investeringen te doen. Je kunt hiervoor bij je aankoop een "Extra donatie ticket" kopen van €10 of €20. Zoals eerder genoemd mag geld geen reden zijn om niet naar onze avonden te komen.

Paul de Blot: Geld is een middel, geen doel!

Mocht je denken dat deze samenkomsten interessant zijn voor iemand die je kent, stuur de link van deze pagina dan gerust door. Wil je op de e-mail lijst komen om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe aankondigingen, dan graag even een verzoekje naar .

Agenda & aanmelden

Op tijd aanmelden is verplicht om op de gastenlijst te komen. Direct na aanmelding ontvangt u een PDF ticket per e-mail. Deze hoeft u niet te printen. Wij werken met een gastenlijst op naam.

Bijzondere bijeenkomst

 • Woensdag 15 mei 2024 - Pauls 100e geboortedag
  Tijd: middag & avond
  Plaats: Locatie Zin te Vught
  Nadere informatie volgt

Ook onze uitnodigingen ontvangen?

Wil je graag persoonlijke uitnodigingen ontvangen van onze bijeenkomsten? Vul dan hier je gegevens in.
Voeg mij toe aan de Paul de Blot e-mail lijst

Eerder verzonden uitnodigingen

Paul de Blot op Video Nyenrode

Open space suggesties

Heb je ideeën ten aanzien van vernieuwende en inspirerende bijdragen voor eerstvolgende bijeenkomsten? Laat het ons graag weten via en we nemen het mee in ons kernteam.

Quickfacts

 • Elke 1e maandag vd maand
 • Nyenrode Business Universiteit
 • Vooraf en op tijd aanmelden noodzakelijk

De rol van MindCenter

Vanuit MindCenter verzorg ik namens het kernteam de techniek rond de opgenomen werkcolleges, de digitale communicatie en de financiën rond de samenkomsten op Nyenrode. Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden, laat het mij graag even weten.

Jeroen van der Sluis | 

Paul de Blot - Dood gaan is een vorm van leven

Naar aanleiding van het overlijden van Paul de Blot is er een aantal fragmenten over de dood verzameld uit zijn werkcolleges op Nijenrode waarin hij sprak over de dood als een vorm van leven. De muziek aan het einde van de video blijkt uit het nummer: "Together We Will Live Forever". 'Het valt ons toe', zou Paul zeggen.

Ons aanbod

Walking Dinner

Een diner in het MindCenter is altijd aangepast aan de stetting van de dag. Na uw bijeenkomst serveren wij graag een diner met toegevoegde waarde. Een informeel Walking Dinner van hoge kwaliteit waarbij de gezellige sfeer voorop staat en de gasten met elkaar in contact blijven.

Over Walking Dinner

Ons Walking Dinner bestaat uit een aantal kleine gerechten die afwisselend worden uitgeserveerd. Op een informele manier kan iedereen op zijn eigen plek staan of rondlopen. Ideaal voor het uitwisselen van ervaringen of te netwerken. De gerechten en de timing worden afgestemd op de groep. Over de volgorde is net als bij een “sitting” dinner vooraf nagedacht.

Graag stellen wij diverse samenstellingen aan u voor:

Walking Dutch:
• Soep in amuseglaasje
• Romeinse salade met zacht gekookt eitje, gegrilde kip, rode ui, geraspte kaas, grove croutons en ansjovis
• Gerijpte Hollandse biefstuk met rustique frieten en bearnaisesaus
* tweede hoofdgerecht (bijv. vegetarisch) in overleg
• Creme brulee met vanille creme

Walking Chick:
• Soep in amuseglaasje
• Geroosterde feta met gemarineerde pruimtomaten, basilicum en rucola
• BBQ chicken legs met geroosterde bospeen en venkel
* tweede hoofdgerecht (bijv. vegetarisch) in overleg
• Franse citroen meringue met lemon curd

Quickfacts

 • Gezellig en informeel
 • Tot 150 personen
 • Vanaf € 39,50 per persoon

Perfect voor bijvoorbeeld

ConferentieCongresGrote vergaderingMeerdaagse bijeenkomstRelatiedagSeminar

Onderdeel van

Diner

Bekijk ook eens...

Onze Diner Mogelijkheden

Een gezellig Walking Dinner voor 150 personen of liever een live kok in ons MindPlaza? Voor elke soort bijeenkomst inspirerend MindFood. Van uitgebreide bistro buffetten tot kook workshops. Wij gaan mee!

  Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.